diumenge, 20 d’octubre del 2013

10.000


No, no em referisc a la pel·lícula, ni tampoc als documents referents a episodis de la Guerra Civil i la postguerra (1936-1968).

Em referisc a la cota aconseguida per l'IBEX 35 divendres passat com si d'un alpinista es tractara i que segons alguns titulars d'aquests dies ha arribat a un cim històric.

Diuen els estudiosos que les borses solen anticipar els cicles econòmics i aixina sembla que es, segons el que he pogut observar des que seguisc la seua evolució. 

Després dels moviments derivats de les bones i males notícies puntuals ja siguen de caràcter geopolític, macroeconòmic etc.. i que generen els moviments de curt termini, estan els moviments de llarg termini i que són el reflex anticipat de la marxa econòmica.

No vaig a entrar a valorar l'ètica d'aquest mercat, que és el màxim exponent del capitalisme, però sí intentaré tractar la seua realitat com a termòmetre de l'economia.

L'IBEX 35 ha tornat als 10.000 punts, aquest és el titular més destacat de tots els mitjans econòmics el passat divendres vesprada.





Porta una pujada del 23% en el que portem d'any. 
Un dels mestres que m'han aportat el seu punt de vista al club de borsa universitari, Hodar, plantejaria si hem de pujar a un tren en marxa, inclós si ja si és massa tard per a invertir.

Si, sembla que deixa de ser desgavellat començar a parlar que la borsa podria estar anticipant el que serà la recuperació macroeconòmica, encara que l'atur del 26% d'avuí també son dades macroeconòmiques.










En veure l'evolució històrica de l'IBEX 35, que és un índex format per una mitja ponderada de 35 empreses que algú considera (CNMV) que són les majors i que millor representen a l'economia espanyola i que mesura l'evolució de la cotització borsària d'aquestes. Bé donç veiem com entre 2007 i 2008 va marcar el punt més alt de la seva història, coincidint amb l'esplendor, o millor, "bambolla immobiliària".

En 2009 i 2010 ja vam tenir ocasió de veure a l'IBEX per sobre de la barrera psicològica dels 10.000 punts, quan ja vèiem els "brots verds".

Com diria el bo de Hodar, demà veurem si aqueixos 10.000 punts són la resistència a superar o es converteixen en suport. 

Els gràfics han sigut obtinguts de la pàgina web de Yahoo Finances.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada