dissabte, 26 d’octubre del 2013

El Consell Social


Un Consell Social és l'òrgan de col·laboració mútua i interrelacionada, entre representants de la societat i qui pren les decisions per a eixa societat. 

És un òrgan extern als governs, que controla i vigila les activitats econòmiques d'eixe govern.

Amb la filosofia de ser un punt de trobada entre els mandataris i la societat es van crear aquests òrgans en les diferents universitats.

La setmana passada el president de la GVA, Alberto Fabra, va convocar un acte al que van cridar "Acord de la Societat Civil per la Comunitat Valenciana".




Està be que es convoque a la societat civil perquè, de manera conjunta, i en en una mateixa adreça consensuada, es defensen els interessos valencians.


La societat civil es el conjunt d'organitzacions i institucions cíviques voluntàries i socials que intervenen com a mediadors entre els individus i l'Estat.

En aquest sentit, pense que, tots els ajuntaments deurien tenir un òrgan de representació de la societat civil de la seua localitat.

Una figura que ja existeix en diferents ajuntaments estatals com el de València però que, pel que sembla no és permanent.

Fomentar la participació ciutadana és favorable per a fer una política més consensuada i enfocada a la realitat social.

Ara bé, els representants socials han de ser de tots els àmbits, ja siguen afins o no als governants.

Açò com sempre, és la meua opinió personal. Us deixe amb el discurs del president de la GVA en la nit de la mitjasocietat valenciana.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada