dissabte, 2 de març del 2013

Mitjans de comunicació alarmistes: Carn de Cavall


La carn de cavall és la carn procedent del cavall, es menja a Europa des d'edats molt antigues. La carn s'ha considerat com més dolça, tendra, i baixa en greixos, alt contingut en proteïnes que les de porc o vedella. 
En algunes societats s'ha considerat aquest aliment com a tabú.







Tot va començar al mes de gener (dia 16), quan es va donar a conèixer la presència de carn de cavall en hamburgueses de vedella comercialitzades a Irlanda. Al principi semblava que el "frau" no anava a passar d'ací, però mes i mig després afecta ja a diversos productes elaborats per diferents empreses i distribuïts en diversos països d'Europa. Vols conèixer els detalls?, Us deixe l'enllaç a un blog que es va actualitzant. Cronologia de l'escàndol

Clar Irlanda, USA i UK són països, com dèiem abans on és tabú el consum d'aquesta carn. No veges la que han muntat.

Sembla que Polonesos i Romanesos exporten "gat per llebre" als Irlandesos i als Francesos respectivament. Clar, els preus de la seua carn de cavall son més baixos.

Hem d'aclarir que la carn de cavall no és dolenta per a la salut, és més, jo diria el contrari, és beneficiosa per a la salut.




del tema.

Al final, sembla que va a ser tot un problema d'etiquetatge en els productes. Tipus "Aquest producte pot contenir traces de carn de cavall". Igual que quan comprem avellanes, per exemple, que diu que pot contenir traces de cacau. Ningú s'espanta.

Us deixe una notícia a la revista Eurocarne per a comprendre una mica més el tema.

I que van a fer amb tots els aliments retirats? Que, a priori, no afecten a la salut humana. Els francesos han dit que els hi donaran a associacions caritatives.


Cal recordar que en la Unió Europea, tenim un dels sistemes de gestió de la cadena alimentària més avançats del món. I se segueix treballant en açò.

Us deixe un altre enllaç per als qui toqueu una mica d'anglès.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada