dimecres, 27 de febrer del 2013

Els diners valencians: On estan, on estan!!!



Per tots és sabut que dins de les polítiques econòmiques dels països avançats hi ha un objectiu que és el de la redistribució de la renda amb la idea d'aconseguir una societat més equitativa i justa.

La vida econòmica té tres problemes fonamentals a resoldre: 

1.-Com produir abundants béns per a atendre la demanda social
2.-Com distribuir-los en forma equitativa.
3.- Com preservar l'equilibri de la naturalesa perquè eixa creació de riquesa perdure en el temps.



Els dos principals sistemes econòmics coneguts (el capitalista i el marxista) han fracassat en la solució conjunta d'aquestos tres problemes. Tots dos han mostrat ser destructius de l'equilibri ecològic.
El capitalisme crea molta riquesa però la distribueix molt mal.
El marxisme la distribueix be (és pràcticament una tècnica de racionament) però ha sigut incapaç de crear una abundant disponibilitat de béns per a la societat. 

De esta manera que la redistribució de les riquesa segueix sent una "assignatura pendent" per a la política. 




Els que millor la van fer, en el si de societats estatals, van ser els "sistemes intermedis" del tipus de la social-democràcia, però en el context d'una transferència de recursos als  països pobres  la  majoria dels països rics i els països pobres estan separats per un abisme creixent.

Karl Marx i Adam Smith
En aquest sentit, la distribució de la renda a Espanya, és injusta amb el País Valencià. Els valencians rebem
194 euros a l'any menys que un espanyol mitjà. I en conjunt perdem 1.000 milions d'euros a l'any pel mal finançament autonòmic.


Ahir al Partit Popular, inclosos els representants del PP valencià, i UPyD en el Congrés dels Diputats, va votar en contra de revisar el nostre sistema de finançament per a corregir la insuficiència de recursos que arriben a la Comunitat Valenciana. La moció era d'EU i va tindre els vots a favor de PSPV i Compromís.

No penseu que aquestes coses haurien d'estar per sobre de les ideologies polítiques?




Sembla que el Partit Popular, té "doble discurs" sobre el finançament autonòmic -reivindicatiu en la Comunitat i submissos amb Rajoy a Madrid. Pense que no defensen els nostres interessos

Fins i tot, l'altre dia, el Conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragués va dir que amb el finançament de Cantàbria, la Comunitat tindria ´superàvit´






Que ha passat desde el mes de setembre on  Les Corts Valencianes, inclòs el PP, van aprovar exigir al Govern un nou model de finançament?

Aquesta situació provoca que ens anem endeutant cada vegada més.

Just aquest matí, Juan Cotino, president de les Corts Valencianes, exigia 11.000 milions d'euros de deute històric amb els valencians però "el seu partit vota en contra". Què pretén aquesta gent?

Com és de sentit comú, l'oposició valenciana se'ls han tirat damunt avuí.

Estem parlant d'un deute acumulat de 11.000.000.000 d'euros., fins el 2012, que ens deuría el Govern Central.

L'informe de l'Institut d'Estudis Fiscals, limitat a l'any 2005 i publicat oficialment en 2008, presenta uns resultats en què apareixen unes Comunitats Autònomes amb un saldo positiu i unes altres amb un saldo negatiu o dèficit.  

Sabeu quin és el pressupost aprovat de la GVA per a tot l'any 2013? 
12.784.911.760 euros.

Si ens pagaren el deute històric més els mil milions anuals corresponents a l'any 2013 arribem als 12.000 milions.  Podríem baixar el nostre deute acumulat.

Podríem baixar el nostre deute acumulat aproximadament 50%.

Quan tot anava bé, teníem ingressos extraordinaris per la construcció i ningú ens pensavem amb el finançament Estatal. Ara amb la crisi, ens adonem de com ens enganyen als valencians. 
On estan els nostres diners?.








1 comentari:

  1. Demanem la equitat des de fa molts anys i no ens fan ni cas NI PP NI PSOE!!. La equitat significa que no volem ser més que ningú, però tampoc els imbècils que menys reben en tot l'estat. Si comparem la nostra renda per càpita amb la resta de rendes de les cc.aa. amb pitjor balança fiscal, vorem com els valencians patim el pitjor finançament autonòmic. I sense diners TOTS A PATIR. Així som els pitjors en tots els indicadors d'educació, sanitat, dependència, ....UNA VERGONYA!!

    ResponElimina