diumenge, 24 de febrer del 2013

VALENCIA: Capital mundial de la R+D+i


És una de les conseqüències de la visita del Conseller Buch de principis de febrer a Boston que anava per promocionar al MIT als emprenedors valencians i el finançament dels seus projectes innovadors per part d'aquest Institut Tecnològic. 

Desde els Estats Units, també ens promocionaran el turisme valencià, per mitjà de la revista Condé Nast Traveler. També tenim la "Spanish version". Encara no estem en el top destinacions però segur que arribarem.




M'imagine com ha de funcionar el tema aquest, perquè els americans ens promocionen, és a dir, ens facen publicitat. ($)

Està molt bé açò de promocionar la Comunitat Valenciana pel món, aprofitant el viatge. 
No vaig a tornar a comentar la meua opinió del perquè pense que han fusionat la Consellería de Turisme amb la d'Economia, Indústria i Ocupació, igual que la d'Agricultura amb la de Presidència.

Dues Conselleries de poc pes i poc representatives de l'economia valenciana, veritat?.

Bé, tornant al tema que ens porta.


El president de la GVA, Alberto Fabra, ha signat un acord amb revista MIT Technology Review, que pertany a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) perquè la ciutat de València siga la seu de Conferència Anual de Tecnologies Emergents "EmTech Espanya" que es vènia celebrant des de fa dos anys a Màlaga. Açò serà el 5 i el 6 de novembre i durant 3 anys.

Diu el president que és fonamental posar en valor tot el potencial que té la Comunitat Valenciana com són les infraestructures, el teixit empresarial i industrial valencià i l'excel·lent Xarxa de R+D+i.

Per al diari d'economia Expansión, en plena tempesta judicial entorn del València Summit organitzat per l'Institut Nóos (de Iñaki Urdangarín), que va convertir a València en "capital mundial de la gestió esportiva", diverses administracions i empreses pagaran 400.000 euros per a acollir este congrés, que fins ara celebrava Màlaga.





Quí paga açó?
Diners públics: la Diputació de València, l'Ajuntament de  València, el Consell de Càmeres de la C.V. Diners privats: Google, BBVA, Telefónica, Fedit, MIT Professional Education, Unileverm, Voslohh, ITENE i Gedesco.

Per al diari El País: València relleva a Màlaga com a seu de la conferència anual de tecnologies del MIT.

Seguim amb la política de grans esdeveniments. 

"El capital privat és fonamental per al desenvolupament, la recerca i l'innovació" va dir el President Fabra.


Ho hem de considerar com una inversió arriscada o segura?. 

No sabem la rendibilitat que oferirà.



Diu que reunirà a prop de 600 investigadors, empreses, emprenedors i inversors de tot el món relacionats amb la R+D+i, que analitzarán l'impacte de la recerca i el desenvolupament tecnològic en la societat i en els negocis.



Açò no vol dir que eixos emprenedors i inversors es queden en aquesta terra. Vol dir que València organitza i paga el certamen. Atraurà turistes, turistes de congressos de R+D.


D'altra banda, si que és cert que els valencians interessats en el tema, no hauran de desplaçar-se, ho tindran a casa. 

Tampoc entenc perquè té un cost de 400.000 eur. per a 600.

400.000/600 = 666,6666667eur. per cadascun. El nombre de la béstia


Serà tot a despeses pagades? o serà tot el cost per fer publicitat i promoció.

Entenc que caldrà rendibilitzar l'esdeveniment no?. Cobrar entrada?

Podríem veure l'opinió dels malaguenys per a veure com els ha anat en les dues edicions celebrades allí. La del 2011 diuen que va ser tot un èxit.



Bienvenido Mr Marshall - Americanos  

Us deixe un enllaç al Centre d'Innovació del BBVA on parlen del que va ser el 2012.  També la famosa revista en "spanish".

(Imatges recuperades des de Flickr sota llicència Creative Commons)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada