dissabte, 9 de març del 2013

ELS PERIODISTES JA NO M'INFLUENCIEN

La influència, fins ara coneguda, del periodisme en la forma de pensar de les persones pense que està arribant a la seua fi.

L'evolució tecnològica està fent canviar aquest vell ofici, que s'ha de reinventar cada vegada més.
Cada volta és més difícil tenir l'exclusiva d'alguna notícia. Sense comptar la premsa del cor,  clar, que paga per açò.

Les xarxes socials, twitter, facebook, etc... han tingut gran impacte en aquest assumpte, una una nova notícia corre com la pólvora pels diferents mitjans de comunicació, rápidament  una mateixa notícia la pots llegir en diferents mitjans.
.


Crec que açó està bé ja que els  periodistes i els partits polítics perden capacitat d'influenciar en la manera de pensar.

Sempre acostume a llegir una mateixa notícia des de diferents punts de vista, és a dir, llig tots els mitjans de comunicació que pugues per a fer-te una idea de la realitat de la notícia. D'aquesta manera minimitzes l'impacte o la influència d'un periodista o partit polític sobre la manera de pensar de les persones.




Les xarxes socials, son l'evolució del periodisme modern.

Afortunadament la influència dels partits polítics sobre els mitjans de comunicació i al mateix temps sobre les persones, es dilueix cada vegada més gràcies a les xarxes socials.



No recorde on vaig llegir que algú deia que el Twitter és com la CNN i que i Facebook es com el diari del matí amb el seu nou feed de notícies, on pots muntar el teu propi diari personalitzat. 

A Espanya i també a València, tenim una manera de pensar, al meu pareixer, algo anticuat. Si canvies les teues ideologies, eres una persona estranya. Els filòsofs i historiadors sempre han dit que les persones, per naturalesa són  rebolucionaries, de joves sempre volem canviar el món i de majors ens fem  conservadors.

Sembla com que el canviar d'idea o d'opinió siga un tema tabú. Com deia el poeta anglés Alexander Pope: "Errar és humà, perdonar és diví, rectificar és de savis".

En altres països, EE.UU, Anglaterra, la resta d'Europa...., la gent canvia de pensar segons la seua forma de veure les coses i l'evolució del seu país. En fi que "Spain is different".




Com va dir Kant: "El savi, pot canviar d'opinió; el neci, mai!"

Amb açò no estic dient que estiga canviant la meua opinió de les coses, però afortunadament, tenim llibertat per a fer-ho.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada