dilluns, 11 de març del 2013

#jubilandopensiones

www.lasexta.com
Anit vaig estar veient el programa de Jordi Evole, "Salvados", genial com sempre, "Jubilando las pensiones" se titulava.






Caramb, pinten bastos per al nostre futur,  o te fas un pla de pensions privat o no deixes de treballar fins que et mors. I si no tens treball?, I si als 75 anys ja no pots moure't?. Avui ha sigut tema de debat entre els companys de departament a l'hora de l'esmorzar.

L'un de gener d'enguany, va començar la nova Llei 27/2011 amb un títol cridaner "modernización del sistema de seguridad social", però, l'actual govern ha congelat fins a 31 de març algunes mesures aprovades per l'anterior govern. Per imposició de Brussel·les diuen, és a dir, Alemanya.




Segons l'article 25.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948:

Tota persona té dret a un nivell de vida adequat que li assegure, així com a la seua família, la salut i el benestar, i especialment l'alimentació, el vestit, l'habitatge, l'assistència mèdica i els serveis socials necessaris; té així mateix dret a les assegurances en cas de desocupació, malaltia, invalidesa, viudetat, vellea o altres casos de pèrdua dels seus mitjans de subsistència per circumstàncies independents de la seua voluntat.

Ens quedem amb açò, amb el dret i a més es una llei de l'any 1948, ja no es modern.

Realment el nostre sistema de pensions és com un frau. Amb els diners que tú aportes avui, paguen als que aportaren primer les seues contribucions. Esquema Ponzi u esquema piramidal, d'aquesta forma quan tu et jubiles, dependràs dels que aporten en aquell  moment. Diuen que el problema és que la piràmide s'està invertint, hi ha cada vegada més que esperen rebre que gent que aporta.
Que ens estan inculcant des de fa anys?. 

Que ens fem un pla de pensions privat, "Té molts avantatges", és deduïble en la declaració de la renda, és fantàstic, a més després recuperes tot el que has aportat mes una gran rendibilitat.

I després vénen els disgustos, quan ho rescates, mai abans de la teua edat legal de jubilació, ve una altra vegada hisenda i et diu: t'enrecordes tot el que et vas deduir?, doncs ara m'ho tornes tot i algo més.



Sabeu qui gestiona els plans de pensions no?. La Banca.
Com sempre, "gana la banca", es lo que se està fomentant , imposat per Brussel·les. La banca agafa els teus diners i ho inverteix en el mercat de renda fixa, variable, mixta o en divises, i si ho rendibilitza et dóna una part, si perd diners t'ho descompta. Per tant, no tens els teus diners assegurats 







El sistema de pensions públic, el de sempre, el de l'estat de benestar, ho mantenim entre tots els treballadors. Clar ara hi ha sis milions d'aturats. És un problema demogràfic diuen. L'esperança de vida és més llarga, cada vegada hi ha més jubilats i menys cotitzant.

Que pugen les pensions mínimes i que baixen les màximes. Quan un es jubila, se suposa que ja no pagarà hipoteca, eixa és una altra. Com els romans, on els esclaus compraven la seua llibertat, l'aconseguien quan  ja no podien gaudir-la. 

"Ja gaudiré quan em jubile".

Bueno, lo que deia. 
Per a pujar impostos no hi ha escrúpols, no obstant açò,  si hi ha tant de problema, per què no pugen els % de cotització del règim general per exemple?. Ens fiquen la por en el cos?. Si al final ho has d'aportar igual a un pla de pensions bancari.

Realment no tenim els números i no podem fer càlculs però no acabe de creure tot el que ens venen. En fi que com no canvie el tema haurem d'anar pensant en el pla de pensions bancari o estalviar pel teu compte en un dipòsit bancari per exemple.

Jubilando las Pensiones - Salvados  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada