dimarts, 12 de febrer del 2013

VISITA DEL PRESIDENT DEL BCE

Avui, el Sr. Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, que està en Frankfurt (Alemanya), i que es per tant màxim responsable de la política monetària de l'Eurozona, a estat al Congres dels Diputats Espanyol aconvidat pel PSOE.

El BCE, ha imposat que la sessió fora a porta tancada, sense càmeres ni taquígrafs. La sessió ha durat 90 minuts, des de les 14:00 fins a les 15:30.

Dos diputats d'esquerra plural, Alberto Garzón (IU) i Joan Coscubiela (ICV), havien anunciat que retransmetrien l'esdeveniment a través de Twitter. Però al Congrés hi havia també instal·lats inhibidors de freqüència, que hauría demanat el President del Congrés, Jesús Posada Moreno, amb lo que ha sigut impossible aquesta retransmissió.

Aquesta decisió, ha provocat un gran malestar entre els ciutadans que no entenien el perquè d'aquest hermetisme, atemptat a la transparència democràtica i amb comissions secretes. Fins i tot Almeida Advocats han deunciat que s'ha incomplit l'article 264.2 del Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal.
No obstant açò, aquestos diputats han trobat una alternativa i han gravat 5 vídeos que ja han pujat a la xarxa.



Els diputats que han assistit a la comissió han declarat que Draghi no ha respost pràcticament a res mentre ell diu que havía vingut a escoltar. Draghi ha dit que Espanya va pel bon camí de la recuperació. També que la banca espanyola es recupera millor que en la resta d'Europa. Però per desgràcia la societat encara no ho nota.
Ací he d'apuntar que efectivament amb aquest sistema econòmic el sector financer és el primer a evidenciar la recuperació i també les crisis. Clar, han salvat als bancs.




El president del BCE, insisteixen en continuar baixant els costos laborals, sembla que te un pacte de no agressió amb Angela Merkel per lloar a Mariano Rajoy en públic perque fa el que ells diuen i donar-li canya en privat per a que continue fent-ho.
Ara el banc americà Morgan Stanley ha dit que Espanya serà la pròxima Alemanya i Alemanya la pròxima Espanya.






L'altre dia, vaig llegir que la UE cerca promoure les relacions amb Amèrica Llatina. Crec que açò no és una novetat per a les grans empreses espanyoles que a més també tenen experiència fins i tot en expropiacions. Ara li tocarà el torn a les mitjanes i xicotetes empreses. Per açò volen que es baixen els salaris, per a vendre en america llatina?.

Ja ho comentàvem l'altre dia, tenim un cost de vida i si ens baixen els sous no podem subsistir. La inflació segueix pujant tots els mesos. Per què no baixen els preus dels béns i serveis primer?
Sota el meu punt de vista, Mario Draghi ha vingut per a donar-li públicament una palmada a l'esquena a Mariano Rajoy, és un bon alumne i està fent el que ells diuen. I la corrupció?.

Draghi reconeix que la gent ho està passant mal i més la joventut que no té treball, però no tenen en compte les recomanacions del premi Nobel d'Economia Paul Krugman que diu que les polítiques econòmiques restrictives són un error.

I finalment, comentar que, com sol passar quan ve una personalitat tan rellevant i diu que "Anem pel bon camí". Els mercats financers ho agraeixen amb pujades. La borsa de valors ha pujat avui.


Podeu veure com a partir de les 16:00 hores quan s'ha sabut les declaracions de Mario Draghi, és quan més ha pujat la borsa que fins llavors estava com a latent, esperant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada