dimecres, 13 de febrer del 2013

BBVA Research


Imatge obtinguda de la web del BBVA Research

Avui el prestigiós servei d'estudis del BBVA o BBVA Research (què és més global) a publicat la seua visió o informe sobre la situació espanyola durant el primer trimestre de 2013.

I el titular associat:
BBVA millora la seua previsió de caiguda del PIB en 2013, fins al -1,1% però situa l'atur en el 26,8% enguany.

En l'informe també es diu: "existeixen raons per a pensar que durant 2014 l'economia exhibirà un creixement moderat de l'activitat del 1,1%"

No vaig a rebatre a aquest prestigiós servei, ni tinc dades ni sóc economista. Pero me trenca els esquemes que tenia fins ara.
Tenia entès que el creixement econòmic anava lligat a la millora en la qualitat de vida de les persones del territori on s'està mesurant aquesta magnitud (es mesura com % d'increment del PIB).


Com pot ser que millore el PIB d'una banda i per un altra s'estiga incrementant la taxa d'atur?.  Ah, crec que ja ho entenc, el PIB també estima l'economia submergida. Els diners negres. Penseu el que vulgueu.




Per cert que quan jo estudiava, el creixement inferior al 2% li deiem economia estancada, ara sembla que li criden creixement moderat. Realment tot el que siga major que 0% és creixement no?. Tot el que està per sota de 0% es recessió. I llavors el 0% ha de ser ara l'economia estancada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada