dimarts, 12 de febrer del 2013

LA DIMISSIÓ DEL PAPA

El Papa o Sant Pare, BENEDICTO XVI va anunciar ahir que dimitia del càrrec, dient que sentia el pes i que ho feia pel bé de l'Església.
Encara recorde quan per primera vegada en la meua vida, el 19 d'abril de 2005, vaig veure com es triava a un papa en la televisió i tot el procediment desde el conclave fins a la Fumata Blanca i el Habemus Papam.

El 2 d'abril del 2005 havia mort Juan Pablo II i calia triar nou Papa.

No és que jo siga un gran practicant catòlic, però supose que quan el Pontífex deixe el seu càrrec el 28 de febrer de 2013, els passos a seguir seran els mateixos com si s'haguera mort.



També recorde la polèmica quan va arribar al Pontificat, perquè havia format part de les Joventuts Hitlerianes. El règim de Hitler obligava als seminaristes l'afiliació. Així Joseph Ratzinger va entrar a formar part als seus 14 anys. Als 16 anys, va ser cridat a files, com tants joves de les Joventuts Hitlerianes.

A dimitit o li han fet dimitir?

El passat maig de 2012, dues polèmiques notícies sacsegen al Vaticà.


D'una banda el Consell del Banc del Vaticà fa dimitir al seu president, Ettori  Gotti  Tedeschi, un economista de 67 anys i amic del Papa, per suposat blanqueig de capitals. En última instància, és el propi Papa qui dirigeix aquesta Institució.

El mateix mes de maig, un altre escàndol sacseja al Papa. El seu majordom és detingut. Paolo Gabriele, de 46 anys, casat i amb tres fills, suposadament per revelar i difondre documents secrets. que el secretari personal de Benedicto XVI, el sacerdot alemany Georg Gänswein, guardava en la seua xicoteta oficina de l'apartament papal.

El portaveu del Vaticà, el pare Federico Lombardi arriba a admetre que l'Església catòlica està patint el seu particular "Vaticanleaks". Pocs dies després de la detenció del "corb", el Papa es refereix a l'assumpte, recordant que Jesús també va ser traït, i acusant als mitjans de comunicació de magnificar el problema.

D'aquests dos escàndols fa apenes sis mesos. Tindrà alguna cosa que veure amb la decisió de dimitir?.
O serà realment que sentia el pes i que ho feia pel bé de l'Església.

Us deixe dos enllaços a un bloc del meu policosí que ja en el 2010 parlava de la teoria de la conspiració.

Conspiracions vaticanes
Conspiracions vaticanes 2010-2013

Encara que la versió oficial insinua que es per problemes de salut.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada