diumenge, 3 de febrer del 2013

Twitter


Aquest cap de setmana la meua menuda, Paula, ha estat malalta. La setmana passada vam estar Mara, la major i jo, ens anem passant el virus. Mara mare es salva de moment.

He aprofitat doncs el cap de setmana casolà per a descobrir la xarxa social twitter.

Ja estava donat d'alta fa dies però encara no ho havia escodrinyat.


Si volgueres podries estar dies i dies sense parar, veient aquest tros d'invent conegut com  servei de microblogging.

El món en la teua pantalla.

Es tanta la informació que tenim per totes bandes i que anem emmagatzemant que al final ens quedem amb els titulars i pense que ací està el triomf d'aquesta xarxa social. Missatges ben curts i concisos, poc que llegir, al gra.

Ací el mapa mundi de l'activitat de twitter.
Des que Jack Dorsey ho va crear al març de 2006, i ho va llançar al juliol del mateix any, la xarxa ha guanyat popularitat mundialment i s'estima que té més de 200 milions d'usuaris, generant 65 milions de tuits al dia i maneja més de 800.000 peticions de cerca diàries. Ha sigut sobrenomenat com el "SMS d'Internet".

El 21 de març de 2006 a les 2:50 de la vesprada Jack Dorsey (@jack), manava el primer tweet de la història d'aquesta xarxa sòcial. Llavors es deien "twttr", no "tweets" com avuí.


Però i com es finança aquesta empresa?. Ací hi ha un enllaç que ho explica bastant be encara que és de l'any 2010.
Em queda molt que aprendre, l'idioma d'aquesta xarxa social. De moment m'he posat a seguir a una montonà de gent i organitzacions que entre tots, no paren de piular. Ara, amics del poble no he vist a pràcticament ningú o no busque bé, han d'estar en el facebook o simplement no estan. Pero bueno ens apanyem per WhatsApp.
Crec que m'agrada més twitter que facebook. Per cert que la Gaceta està llançant una altra bomba per twitter.
M'agrada!!!

Inicie sessió


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada