dijous, 14 de febrer del 2013

BÉTERA: CIUTAT INTEL·LIGENT


Imatge de http://beterainformacio.es

Repassant el butlletí governamental de Bétera, he llegit una notícia que he considerat que és interessant, pel progrés i el camí cap a una societat més avançada tecnològicament.

Imatge de www.dival.es

Una "Smart City" o ciutat intel·ligent és la ciutat que intenta millorar l'eficiència en la gestió dels seus recursos disponibles des d'un punt de vista sostenible amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que l'habiten. En aquest context, les tecnologies de comunicacions juguen un paper important ja que tots els elements que formen part de la ciutat estan connectats entre si, posant en pràctica el concepte d'Internet de les Coses dins d'una xarxa de comunicacions màquina a màquina (M2M) en la ciutat: autobusos comunicats amb els usuaris per a tenir informació de les rutes o realitzar el pagament, vehicles comunicats entre si, sensors que proporcionen informació i serveis als ciutadans que s'aproximen a un àrea, etc.


Açò encara ens queda molt lluny als de Bétera, bueno i a tots en general, però, ja hem donat un primer pas, un wi-fi públic, a iniciativa de la Diputació de València.



Ara acabe de veure per twitter que al www.betera.com que també s'han fet ressò de la notícia.
Caramb amb açò de la grip que friki m'estic fent.

Bé, l'empresa a la qual haurem de pagar, si contractem el servei públic serà Eurona Wireless Telecom, S. A. Amb seu social en la Carretera d'Hospitalet nº 11, Cornellà de Llobregat, 08940 Barcelona.

Imatge obtinguda de la web www.eurona.net
En la seua pàgina web, han publicat les tarifes dels diferents serveis que oferiran.

Llegiu també la lletra xicoteta: instal·lació 60eur., més 5eur./mes del lloguer de l'equip que t'obliga a una permanència de 18 mesos (5x18=90eur) o si ho prefereixes compres l'equip per 99eur i no tens obligació de permanència.

Pel que entenc, estan premiant la permanència. T'estalvies al final 9eur. però els pagues a raó de 5 al mes i no d'una sola vegada. D'altra banda ells s'asseguren 18 mesos d'ingressos per la tarifa contractada.

Si voleu fer números caldrà afegir el 21% d'IVA a la tarifa triada més el lloguer o compra i més la instal·lació.

El projecte m'agrada i diuen que estarà llest per al mes de juliol.
Ara falta veure si el servei funciona correctament i els megues que ofereixen són reals.
I com diria un amic: "I açò qui ho paga?".
Donçs pel que he vist en la seua web, aquests de la Diputació no fan difusió de la procedència de fons finançadors, ni europeus ni nacionals ni de cap tipus pel que entenc que ix dels nostres impostos.

Seria interessant saber-ho. Al vídeo diu que el cost es de 14 milions d'euros, per a tota la província.



Caramb açò ja sembla Manhattan.






1 comentari:

  1. No entenc molt d'estos temes, però crec que ho paguen tot els usuaris que contracten el servei. Els preus estàn be, però tampoc son tan barats. M'imagine que a canvi de permetre'ls posar les instal·lacions que necessiten en terrenys municipals, als usuaris els ix més barat i als ajuntaments els regalen els serveis de wi-fi. De tota manera ho preguntaré el proper plenari i ho confirmarem....

    ResponElimina