dilluns, 1 de juliol del 2013

Rànquing d'innovació

L'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) és l'organisme del sistema d'organitzacions de les Nacions Unides dedicat a l'ús de la propietat intel·lectual (patents, dret d'autor, marques, dissenys (dibuixos i models), etc.) com a mitjà d'estimular la innovació i la creativitat.

Conjuntament amb l'OMPI, la Universitat Cornell i el INSEAD i els seus socis especialitzats han publicat l'edició 2013 de l'Índex Mundial d'Innovació, que ja es la sexta.

El rànquing  el componen 142 economies de tot el món i en ell s'utilitzen 84 indicadors relatius a la qualitat de les principals universitats, la disponibilitat de microfinanciació i els acords de capital risc, indicadors mitjançant els quals s'avaluen les capacitats i els resultats ponderables en l'àmbit de la innovació.

L'entorn favorable per als negocis, ha fet que Mèxic passe de la posició 79 a la 63 en aquesta classificació.

Suïssa, encapçala el rànquing per segon any consecutiu, i juntament amb Suècia, Regne Unit, Països Baixos i Estats Units, són les cinc nacions més innovadores del planeta. A destacar Xina, Costa Rica, la India i el Senegal.


Informe complet en format *pdf

Els 10 primers:

1.Suïssa (número 1 en 2012)
2.Suècia (2)
3.Regne Unit (5)
4.Països Baixos (6)
5.Estats Units d'Amèrica (10)
6.Finlàndia (4)
7.Hong Kong (Xina) (8)
8.Singapur (3)
9.Dinamarca (7)
10.Irlanda (9)







Segons Bruno Lanvin: “Tant el sector privat com el públic i la societat civil ofereixen noves solucions i formes de col·laboració per a fomentar la innovació en els plànols local, nacional i fins i tot mundial"

"La innovació s'està convertint ràpidament en el símbol d'unió de les forces de progrés i reforma a tot el món. Encara que els resultats mostren que els nous actors segueixen enfrontant-se a tremendes dificultats, veiem també encoratjadors exemples de reeixits casos en l'àmbit de la innovació, també entre els països més pobres. Açò constitueix una font d'optimisme en el futur de la innovació mundial i en la recuperació econòmica.”

En la majoria dels països, els nivells de despesa en recerca i desenvolupament estan superant els aconseguits en 2008 i prosperen els centres d'innovació locals amb molt bons resultats.

Espanya se situa en la posició 26.

No sabia de la faceta innovadora de Suïssa, un país que aposta per açò.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada