dilluns, 8 de juliol del 2013

LA NOVA INDÚSTRIA VALENCIANA (II)


Temps arrere, vaig estar comentat el meu punt de vista sobre la nova indústria valenciana i els objectius que plantejava Europa per a l'any 2020.

Avui, mitjançant una nota de premsa de la GVA, hem conegut un poc més sobre aquest tema.

EPI 2020 (Estratègia de Política Industrial), la nota, bàsicament diu que després de la reunió de l'Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians  en 2014 començaràn 25 accions consensuades i concretes per a impulsar el nostre sector industrial i comptaran amb un pressupost de fins a 210 milions d'euros.


Poc que dir sobre un document que encara no coneixem i en el qual han participat més de 80 persones segons Europa Press i consensuat per Cierval, CCOO i UGT.

Un informe que està dissenyant per la consultora Zabala

Un primer pas d'aquesta "Visión 2020", ha sigut l'informe BDO mitjançant el qual els Instituts Tecnològics,  representatius de la indústria valenciana, ja han conegut la línia estratègica de la GVA quant a la R+D+i, on diuen que l'ocupació no tindrà conseqüències negatives (més encara?), dins del RIS3 o especialització intel·ligent.

Fent-li una ullada al "Programa Nacional de Reformas", crec que ja està tot el peix venut.


Tots els Estats membres s'han compromès amb l'Estratègia Europa 2020. No obstant açò, cada país té diferents circumstàncies econòmiques i tradueix els objectius generals de la UE en objectius nacionals en el seu Programa Nacional de Reformes - un document que presenta les polítiques i mesures del país per a sostenir el creixement i l'ocupació i d'aconseguir els objectius d'Europa 2020


Possible mapa de la Unió Europea l'any 2020

El programa nacional de reforma es presenta en paral·lel amb el seu programa d'estabilitat / convergència, que estableix els plans pressupostaris del país per als pròxims tres o quatre anys.

Per cert que com en tot pla estratègic empresarial, ara tota decisió s'alinea amb l'estratègia i avui s'ha anunciat persecució a l'economia submergida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada