diumenge, 14 de juliol del 2013

Bioeconomia


Què passarà quan s'acaben els nostres recursos naturals, carbó, petroli i gas principalment?

Aquest es un dels punts de partida pels quals la Comissió Europea basa un dels objectius per a l'any 2020, "Visió 2020".

Bioeceonomía, un terme que està agafant força en els últims temps, i com a resultat de la necessitat de canvis en els models de creixement econòmic globals, vinculat al terme economia sostenible, i que sembla que és la clau per al creixement intel·ligent i verd a Europa.



El terme, bioeconomia, va nàixer en 1.953 quan Francis Crick i James Watson van identificar l'estructura de doble hèlix de l'ADN. L'objectiu es millorar la gestió dels seus recursos biològics renovables i obrir nous mercats i diversificació en els productes alimentisis i de base biològica.

Els problemes globals requereixen solucions globals.

Segons Maive Rute:

La bioeconomia de la UE ja compta amb una facturació de quasi € 2000 mil milions i empra a més de 22 milions de persones, que representen el 9% de l'ocupació total en la UE. S'inclou l'agricultura, la silvicultura, la pesca, la producció d'aliments, així com parts de les indústries d'energia química, biotecnològica i abasta la producció sostenible dels recursos biològics renovables i en la seua reconversió, així com la dels fluxos de residus en productes d'origen biològic, els biocombustibles i la bioenergia.


Els diversos sectors de la bioeconomia tenen un fort potencial d'innovació a causa del seu ús d'una àmplia gamma de les ciències (ciències biològiques, agronomia, ecologia, ciència dels aliments i de les ciències socials), la qual cosa permet la tecnologia industrial (tecnologies de la biotecnologia, la nanotecnologia, la informació i la comunicació (TIC), i enginyeria), així com el coneixement local i tàcit. 

L'objectiu és l'economia basada en la biologia, complint amb les necessitats medi-ambientals, de consum i industrials, transformant l'economia en un mercat ambientalment sostenible i dinàmic.

Us deixe l'enllaç a un blog argentí que està especialitzat en açò de la bioeconomia.
També un enllaç a la web economia blava que, d'alguna manera, està relacionada amb la Bioecomia.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada