divendres, 14 de juny del 2013

Nova era per a la ciència?

Noticia apareguda al Levante-emv (paper)
En els últims dies ha saltat a la premsa valenciana, el que semblen ser, les conclusions de l'informe de la consultora BDO que va ser la triada per la GVA, mitjançant concurs públic i, amb l'objectiu de reorganitzar el REDIT.

Ahir vesprada, l'assemblea de comitès d'empresa dels Instituts Tecnològics (Comperit) va decidir convocar els treballadors per realitzar un simbòlic minut de silenci.
Davant de Redit per als treballadors de Parc Tecnològic i en l'Estació del Nord de València per als treballadors situats en la Ciutat Politècnica de la Innovació per unir-se aixina al moviment de Carta per la Ciència



Fins i tot el president de Redit, Damián Frontera, ha realitzat unes declaracions.

Unes declaracions centrades en la nova gran retallada del pressupost que, s'especula, la GVA destinarà l'any que ve als IITT:
"Retallar en R+D+i és el contrari del que fan els països avançats i suposarà retardar l'eixida de la crisi"

Cal recordar que parlem de Centres que estan al servei de les indústries representatives de l'economia valenciana i emergents, amb el conseqüent valor afegit que generen i els llocs de treball directes (empleats) i indirectes (proveïdors i clients). Bon subtítol de Expansion ahir: "Ruido de sables en las patronales empresariales valencianas".
Açó ens farà tornar al que fèiem abans: vendre'ls llana als països europeus per a després recomprar-los la roba fabricada amb la nostra llana (tot un negoci).

Avui ens hem ajuntat en la porta del REDIT
(No hi ha forma de fer la pancarta en valencià)

Els Instituts Tecnològics no son propietat del Consell senyors, ni de la GVA, son centres privats. El seu capital social ve de les aportacions dels associats, encara que els fons per FEDER per a la R+D+i procedents de la Unió Europea els gestiona i distribueix la GVA on cada Institut té a un o diversos membres institucionals en els seus consells.

Després de tot, la resposta institucional del vicepresident de la Generalitat José Ciscar, que s'ha centrat en l'autonomia dels Centres Tecnològics del Redit.

Tot sembla indicar doncs que quant a fons institucionals solament ens quedarà la Unió Europea i bàsicament el programa Horitzó 2020 que comença en 2014 i del que parlarem un altre iía.

Conseqüentment els projectes de R+D+i, amb finançament públic, desenvolupats pels Centres Tecnològics aniran en interès de les polítiques comunitaries i no autonòmiques com era fins ara.

Altres enllaços vinculats a la ciència apareguts en aquests dies:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada