dimecres, 26 de juny del 2013

Educació


Demanar educació i respecte quan
no es respecta res.
Tema delicat sempre, el de l'educació pública
Cada vegada que es canvia el color polític del govern hi ha nova llei d'educació.  

Especialment espinoses són les reformes del Partit Popular, amb la seua tendència natural a privatitzar tot el que tinga a veure amb el servei públic al ciutadà i amb una llengua diferent a l'espanyola.  Sembla que cal carregar-se a la classe mitja, o eres ric o no tens dret a res.
Segur que qualsevol dia veiem els cartells de la falla de l'Ajuntament de València en bilingüe, anglès-espanyol. Per afavorir el turisme clar.


Cal recordar que un camiseta verda (o defensor de l'educació pública) ha sigut la millor nota de selectiu 2013 en la "Comunidad de Madrid". 

(Ací en *pdf versió en anglés i ací el *pdf de la nota país en espanyol). 

TITULARS DESTACATS:



Com ací sembla que som com els xinesos i necessitem copiar-ho tot, hauríem de fixar-nos en el millor sistema educatiu del món amb la seva educació gratuïta e igual per a tots. 
Sistema basat en la transparència, el qual regeix també les institucions públiques del país. 

Primària, secundària i la universitat treballen junts per organitzar el sistema educatiu com un tot. Amb aixó la col·laboració per a millorar els plans d'estudi és molt gran.
L'ensenyament obligatori és gratuït en tots els seus conceptes, des del material fins a les despeses de menjador, sense escatimar recursos.

Us deixe un interessant documental: "L'educació prohibida".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada