dilluns, 28 de gener del 2013

BÉTERA: Ja tenim el pressupost 2013.

Divendres passat 25 de gener, es va aprovar en un ple extraordinari el pressupost anual de Bétera. Corresponent a l'any 2013.




El nostre particular "tripartit" ni va tenir en compte les al·legacions presentades per l'oposició. Amb la seua súper majoria absoluta.
Esperem que no derive en abusos de poder.



Crítiques prèvies al ple:
http://www.betera.com/2013/01/24/la-oposicion-critica-duramente-el-presupuesto-de-betera-para-2013/

Hem estat esperant el cap de setmana per a veure les reaccions dels diferents partits polítics a través d'internet. Ja siga en les seues pròpies pàgines web o en premsa.

Solament Esquerra Unida que no forma part de la corporació, però tenen visibilitat en internet, he vist que han publicat un article en premsa.
http://www.elperiodicodeaqui.com/noticia/EU-denuncia-queequipoGobierno-PP-UPIB-y-Mas-Camarena-rechaza-alegaciones-presentadas-/35349

Ni el propi Ajuntament diu res sobre aquest tema, ni la delegació d'hisenda ni el butlletí municipal.
Els comptes públics no són públics?

No conec la normativa però ací teniu un enllaç al post d'un bloc d'una xica del PSOE de Rocafort (València) que explica molt bé el que és un pressupost Municipal. Sabíeu que qualsevol ciutadà pot fer al·legacions al pressupost?. Jo no tenia ni idea.
Ahir justament es va publicar aquest titular "Espanya, per sota d'Uganda, Bulgària o Eslovàquia en transparència pressupostària".
Molt fort, fins els d'Uganda tenen més transparència en els seus pressupostos. (international budget partnership).

Ara el Govern espanyol ha tret un avantprojecte de llei que es dirà Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern (Açí)

Si fem un repàs de les diferents pàgines webs o blocs dels partits polítics que composen actualment la nostra Corporació Municipal:

PP: El Ayuntamiento de Bétera incrementa la mayoría en el Equipo de Gobierno.
UPIB: Página cerrada temporalmente. Disculpen las molestias.
PSOE: Nuevo tripartito en Bétera: PP, UPIB y ahora, Mas Camarena

Podeu comprovar com cap de tots s'ha fet ressò, almenys fins al dia d'avui, del pressupost municipal 2013. Compromís encara ha fet una menció al Ple Extraordinari.
El grup municipal Compromís ens ha facilitat les seues al·legacions presentades als pressupostos. Clickeu a la imatge.


Com ja hem dit, no han sigut tingudes en compte (ni estes ni les del PSOE, ni les del AMPA Lloma del Mas, ni les de EU), en la meua opinió, el no tenir en compte les al·legacions presentades per la resta de partits, es de ser algo arrogant i menyspreador.

No vaig estar allí, però pel que he llegit, almenys hagueren donat un senyal d'haver estudiat les alternatives propostes.

Encara que:
1. Un informe de l'Intervenció i de la Secretaría explicarà les raons tècniques que existeixen per a admetre les reclamacions o per a rebutjar-les.
2. Els regidors de l'equip de govern poden acceptar o no les opinions dels tècnics; però han de ser conscients, en el cas que no les accepten, que contravenen els principis de legalitat en els quals sempre han de basar-se tant l'Interventor com la Secretària.

En fi coses de polítics que ens afecten a tots.

Per al que li interesse, ací us deixe un quadre que resumeix el pressupost 2013 inicialment aprovat.
Jo no entenc les directrius polítiques actuals però veig que amb un superàvit d'1.763.500 eur previst no faria falta fer tantes retallades. No penseu?.
Llevat que els ingressos previstos siguen poc realistes.

Llàstima que no puguem fer una comparativa de l'evolució plurianual.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada