dijous, 12 de setembre del 2013

En busca de la felicitat!! ->> Informe ONU

La felicitat és un sentiment agradable de satisfacció i absència de patiment. 

Al temps, un sentiment es una emoció creada pel cervell.


Llavors, podem dir que cada ment té unes emocions diferents i per tant el sentiment de felicitat és diferent en cada persona?





Segons Eduard Punset:

La recerca de la felicitat és una de les grans aventures humanes. Aquest viatge de l'ésser humà acaba de començar i el seu final és incert. Fa poc més d'un segle, l'esperança de vida era de trenta anys: el mínim per aprendre a sobreviure, si la sort acompanyava, i culminar el propòsit evolutiu de reprodu ir-se. No hi havia futur ni, per tant, la possibilitat de plantejar-se un objectiu tan insospitat com el de ser feliç.

Sembla que aixina ho considera la Xarxa de Solucions per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU amb un nou informe sobre la felicitat publicat aquest dilluns.

Dinamarca és el país més feliç dels 156 estudiats, seguit de Noruega, Suïssa, Països Baixos, Suècia i Canadà. Costa Rica, en la posició 12è., és el país més 'feliç' d'Amèrica Llatina, i Espanya ocupa el 38.º lloc de la llista.

En l'informe s'avaluen una sèrie de variables, mesures econòmiques i desenvolupament social.

PIB per càpita.
Ll'esperança de vida sana
El support social 
Tenir la llibertat per prendre decisions de vida.
Percepció de la corrupció
La generositat

Segons el professor Jeffrey Sachs, Director de l'Earth Institute de la Universitat Columbia: 

"Actualment hi ha una demanda creixent a tot el món que la política sigui més estretament alineada amb el que realment importa a la gent com ells mateixos caracteritzen el seu benestar", 

"Cada vegada són més els líders del món que estan parlant de la importància del benestar com una guia per a les seves nacions i el món. El Informe Mundial de la Felicitat 2013 ofereix evidència rica que el mesurament i l'anàlisi sistemàtica de la felicitat ens poden ensenyar molt sobre les formes de millorar el benestar i el desenvolupament sostenible del món ". 

Segons aquest informe, la recerca en el camp de la neurociencia ofereix noves perspectives de nous coneixements científics idees sobre les vies que intervenen cap a la felicitat.

Val veig difícil com mesuren alguna d'aquestes variables, com la generositat. Ha de ser a força d'enquestes poblacionals supose.

El sentiment de felicitat en si, pense que és diferent per a cada persona. Un pot ser feliç veient guanyar al seu equip de futbol però l'aficionat de l'equip contrari serà infeliç. Clar clar, açò és felicitat passatgera.

Tot açò em recorda a la piràmide de Maslow.

Piràmide de Maslow: jerarquia de necessitats o motivacions





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada