dijous, 1 d’agost del 2013

Venda al detall - ICM

Logo obtingut
de la web del  INE
Ahir l'INE publicava les dades provisionals de vendes minoristes del mes de juny.

La venda minorista o al detall, és aquella en la que el comerciant que ven els seus productes i o serveis ho fa al consumidor o usuari final.



Crec que és un indicador econòmic important aquest del consum minorista. Ací és on es compta el que comprem la majoria dels ciutadans. És l'últim escaló de la cadena de distribució, on ja no hi ha més intermediaris.

És un indicador que, amb el sentit comú, sense fer càlculs correlacionals, està directament relacionat amb la renda disponible de les famílies.

Segons el gràfic d'un company de gremi, Perpe, són ja 3 anys seguits de caigudes. Una caiguda continudada des de desembre de 2007.

Gràfica obtinguda sota autorització de Perpe, en aquest enllaç.


Per contra, el compte de resultats presentat també aquesta setmana pel Banc Santander amb un 29% més de beneficis. Si el revisem, podem observar com el resultat ordinari realment ha caigut un 23,6% encara que el benefici final s'incrementa un 28,9% a causa de menors dotacions extraordinàries o sanejaments com ells diuen.

Taula obtinguda de l'informe financer gener-juny 2013 de la web del Santander.

Tornant a les vendes minoristes, que dades tenim a València?
L'any base es el 2010 on estaria el 100.

València es troba en la mitjana espanyola amb un -6,7% acumulat en el que portem d'any. Segons indica aquesta taula, l'últim mes,  s'ha incrementat en un 1,3%, el motiu ho atribuïsc al turisme i a motius estacionals per tant.  També podem comprovar com les Illes Balears, zona turística, si que porten una tendència positiva en aquest aspecte.

Per la seua banda s'han perdut llocs de treball en el comerç minorista, com a mitjana, un -2,1% a nivell estatal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada