diumenge, 9 de juny del 2013

Business Intelligence

Una de les funcions del departament d'administració d'una empresa, és reportar, de forma comprensible, a la seua gerència com va el negoci des d'un punt de vista econòmic - financer.

Per a açò, existeix l'anomenada comptabilitat de gestió o directiva, que combina la comptabilitat analítica (o interna) i la comptabilitat financera (o externa) per a facilitar la presa de decisions de les persones encarregades d'eixes decisions.


Objectius de la comptabilitat de gestió:

La Comptabilitat de Gestió ha de tractar les funcions de planificació dels gerents, la qual cosa suposa: 
-La identificació de tasques.
-Planificació dels fluxos de recursos òptims i el seu mesurament.

La Comptabilitat de Gestió tractarà els problemes d'organització que inclou: 
-Adequació entre l'estructura de l'empresa i les tasques.
-Instal·lació i manteniment d'un sistema d'informació i comunicació efectiva.

Mesurament dels recursos existents, descobriment de l'execució excepcional i identificació dels factors causants d'aquestes excepcions.

La Comptabilitat de Gestió tractarà la funció del control de gestió, que inclou: 
-Determinar les característiques de les àrees d'execució apropiades que són significatives en termes de les tasques.
-Contribuir a motivar les realitzacions individuals desitjables mitjançant una comunicació realista de la informació respecte de les tasques.

La Comptabilitat de Gestió tractarà els sistemes operatius de gestió, per funció, producte, projecte, i una altra segmentació de les operacions, la qual cosa suposa: 
-Mesurament dels factors en termes de costos rellevants i els ingressos o mesures estadístiques de la producció.
-Comunicació de les dades apropiades, de caràcter fonamentalment econòmic, al personal clau, i de forma oportuna.

Per a tot açò, l'empresa ha de comptar amb software i hardware que permeten ordenar la informació de manera que es puga presentar de forma comprensible a l'usuari de la mateixa.

Aquest terme es coneix com a intel·ligència empresarial o business inteligence en anglès, d'on prové el terme.

Mitjançant la tècnica ETL (extraure, transformar i carregar) s'extrauen les dades de diferents fonts, es depuren i preparen (homogeneïtzació de les dades) para després carregar-los en un magatzem de dades.


Finalment, les eines d'intel·ligència analítica possibiliten el modelatge de les representacions basades en consultes per a crear un quadre de comandament integral o balanced score card que serveix de base per a la presentació d'informes.

Quina és la tendència actual en el mon del business inteligence?



Telèfons intel · ligents i tauletes, Intel·ligència empresarial mòbil i usuaris s'integraràn amb aquestes solucions. Es tracta clar de empreses de primera categoría i empleats de primera línea els que ja disposen d'aquestos dispositius. Els nous aplicatius programats amb HTML 5. Encara que te alguns gaps a l'hora de ejecutar-se en diferents broswers o navegadors.









Cloud o núvol és una altra àrea del BI que agafant un munt de titulars, però encara no te molta popularitat, es dir encara està poc implantada. Microsoft també aposta per cloud amb el servei Windows Azure HDInsight, de Big Data compatible en servidors apache i basat amb el llenguatge SQL.








També els Sistemes Integrats de gestió com ara Microsoft Dynamics s'actualitcen.


Cada dia disposem de més dades a analitzar i és una bona manera aquesta per a poder ordenar eixa informació de manera comprensible i facilitar, per tant, la presa de decisions en els diferents llocs de treball en una empresa. Es poden analitzar tantes variables com una empresa necessite, sempre que eixes dades estiguen introduïdes en els sistemes de gestió d'eixa empresa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada