dilluns, 21 de gener del 2013

XINA COMENÇA A PERDRE COMPETITIVITAT

Avui, estava fullejant el Wall Street Journal (WSJ) i m'ha cridat l'atenció un titular.
"Per què la roba pot ser que no se seguisca fent a Xina molt més temps?"
i li he donat al clic del ratolí, entonces m'ha aparegut aquest vídeo (enllaç abaix) d'una entrevista al Conseller Delegat d'una empresa que es diu Lever Style que segons diuen en el seu web són un soci de confiança per a les marques més importants del món com Armani, Banana Republic, Calvin Klein, Cerruti 1881, Hugo Boss, J Crew, John Varvatos, Paul Smith, Ralph Lauren i Reiss.
http://live.wsj.com/video/why-clothes-might-not-be-made-in-china-much-longer/BD74F821-AA8A-4F4D-B7D2-60BFC3DFB763.html#!BD74F821-AA8A-4F4D-B7D2-60BFC3DFB763

Bé doncs aquesta empresa està movent gradualment la seua producció al sud-est de Asia (Vietnam, Indonèsia, Índia....), fins ara fabricava a Xina. Diu que Xina ha deixat de ser competitiva i busquen mà d'obra més barata. Diu que açò ja els va passar quan van traspassar la seua producció de Hong-Kong (on es va fundar l'empresa) a Xina perquè Hong-Kong havia deixat de ser competitiva (en quant a costos laborals clar).

Supose que açò forma part de la globalització dins d'un món capitalista.
Aquesta notícia, la comence a relacionar amb el meu post CAP A ON VA EL MON, recordeu: "al any 2030 no hi haurà cap país hegemònic."

Açò és la Responsabilitat Social Corporativa (RSC)? tan de moda actualment.
Aquest exemple d'empresa que hem vist, diu que ho respecten rigorosament.
L'aplicació de tots aqueixos estàndards de qualitat dels quals presumeixen, també té un cost, que hauran d'aplicar en les seues noves ubicacions.

En fi perquè el primer món tinguem uns productes més econòmics (no és aquest exemple, el cas), s'han de fabricar en llocs amb una mà d'obra cada vegada més barata.

Opine que aquesta empresa és la punta de llança del moviment que es va a anar produint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada