dissabte, 19 de gener del 2013

BÉ PER ALS INSTITUTS TECNOLÒGICS?

Aquesta setmana s'han publicat una sèrie d'articles en el www.valenciaplaza.com referits a l'alliberament per part de la Comissió Europea de 88 milions d'euros, de fons FEDER, que estaven bloquejats al País Valencià.

La GVA té un criteri de caixa única, és a dir, tots els diners que rep la hisenda valenciana, els destina o reparteix el Consell segons convé en eixe moment.

Doncs bé, resulta que els 88 milions d'euros alliberats per la CE són de l'antic IMPIVA, ara IVACE amb les fusions d'Organismes Públics.
I dins del IMIPVA, aquestos fons són o haurien de ser per als IITT i les empreses que han sigut objecte de subvenció per part d'aquest Organisme Públic.

De fet, el IMPIVA ha sigut pràcticament des de després de l'estiu fins a Nadal objecte d'auditoria per part de la Cort d'Auditors de la Unió Europea. Per a comprovar com gestionen aquests fons. I per tant, algun dels beneficiaris d'aquestes ajudes, també hem caigut en les comprovacions.

Per tant, no veig just que el criteri de caixa única s'aplique a aquests fons. Que corresponen al IMPIVA i per tant als IITT. Així sembla que també ho considera el Conseller d'Hisenda. Ja veurem.


El meu blog està dedicat a l'opinió sobre notícies aparegudes en premsa, però en aquesta ocasió m'aneu a permetre que especule.

En realitat la fusió de la Consellería de Turisme i la d'Indústria es deu a un motiu d'estalvi?

Al meu entendre, i açò és una especulació, es deu al fet que la Consellería de Turisme no ha passat les auditories dels "homes de negre" i sí la d'Indústria. Per tant els fons provinents d'Europa per a Turisme han quedat bloquejats. No així els de Indústria.

Si ajuntem Indústria i Turisme podem distribuir els fons europeus per a una nova Consellería. En fi, açò és parlar per parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada