dissabte, 26 de gener del 2013

JA ENS ANEM ADONANT

Així cridaria jo al pas que han donat els empresaris juntament amb els sindicats valencians amb la seua reivindicació per a eixir de la crisi.
Segons publica Kelo a la seua revista:

Per fi s'adonen els propis empresaris que baixar sous i incrementar les jornades laborals no és la solució. Perquè açò no és el sud-est asiàtic. Estem a Europa senyors, no podem competir amb productes barats, com els xinesos. Tampoc hem d'aspirar a ser solament la zona d'oci d'Europa.
Tenim un cost de vida més alt i així s'ha de reflectir en els salaris dels treballadors. Per tant, i des del meu punt de vista, on no sóc l'únic, cal competir no per costos sinó per qualitat de productes i serveis i no parar d'innovar amb els mateixos.



Segons Ros, vicepresident de REDIT, “per cada euro que les empreses inverteixen en els centres tecnològics, la seua facturació creix entorn dels tres euros en el curt-mig termini i que les empreses que treballen amb els Instituts de REDIT exporten un 17% més”.
Açò no l'ha inventat ell, açò ho diuen estudis realitzats.

Aquesta és la part positiva i m'alegra que per fi els empresaris s'hagen adonat. Ja veurem si, els empresaris, converteixen aquesta reivindicació en realitat invertint en innovació.
I aquesta és la part negativa:
Hi ha un altre actor, l'Administració Pública, que ara com ara ha de contribuir o recolzar la innovació, mitjançant concessió de subvencions on els IITT avancen la despesa esperant cobrar després de la justificació però no es cobra.
Noves promeses de pagament.

http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-deuda-generalitat-institutos-tecnologicos-asciende-74-millones-euros-redit-20130124150313.html

http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20130124/54362326999/la-deuda-de-la-generalitat-con-los-institutos-tecnologicos-asciende-a-74-millones-de-euros-segun.html

http://www.lasprovincias.es/v/20130125/economia/buch-espera-pagar-institutos-20130125.html

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/01/24/valencia/1359058291_747774.html

http://www.diariocriticocv.com/economia/redit/institutos-tecnologicos/deuda-generalitat/423047

http://www.lasprovincias.es/agencias/20130124/comunitatvalenciana/comunitat/vicepresidente-redit-lamenta-perdida-conocimiento_201301241426.html

I finalment, una notícia esperançadora: des de l'Administració Valenciana han vist que el teixit productiu valencià no és com el basc i descarten fusionar als Instituts Tecnològics (la vertebració del territori. Recordeu? al meu post  "NACIONALISMES"). Que posaven com a excusa per a estalviar costos. Cosa que seguisc sense comprendre, perquè realment no són els amos dels IITT. Encara que si contribueixen considerablement, amb fons europeus.
Ara es parla de reorganització del REDIT, i la consultora triada per a fer-ho mitjançant concurs públic, va a ser BDO.
http://www.levante-emv.com/economia/2013/01/25/bdo-contrato-reorganizar-redit/969311.html
Pel que he vist en la seua pàgina web, no deixen de ser una consultora, molt gran, que no tenen experiència o, almenys, no parlen de R+D+i en el seu web. Açò si que és una despesa supèrflua, es podia haver creat una Comissió de millora per als IITT composta per representants dels diferents IITT, i per representants del IMPIVA (IVACE). Que són els que millor coneixen la realitat del sector.
En fi, una més. Cadascun tenim el nostre punt de vista de les coses i de com invertiríem els diners públics.

Fins al codirector internacional de campanya per a la reelecció del president dels EE.UU, Barack Obama, el Sr. Juan Verde Suarez, parlava dels IITT en un article publicat en Las Províncias en el mes d'agost de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada