diumenge, 27 de gener del 2013

DAVOS: THE WORLD ECONOMIC FORUM 2013

Avui ha acabat la assemblea 2013 mundial que es reuneix tots els anys en DAVOS (Suïssa) i que ha durat des del 23 fins avui 27 de gener.



Allí es reuneixen els principals líders empresarials, els líders polítics internacionals i periodistes i intel·lectuals selectes per a analitzar els problemes més urgents als quals s'enfronta el món.

El Fòrum Econòmic Mundial és una organització internacional independent compromesa a millorar l'estat del món, incorporant a les empreses, els líders polítics, acadèmics i de la societat per a donar forma a les agendes globals, regionals i industrials.



A finals de la dècada de 1990, el Fòrum, i també el G7, el Banc Mundial, l'Organització Mundial de Comerç i el FMI, van rebre fortes crítiques de part dels activistes contra la globalització que afirmaven que el capitalisme i la globalització estaven acreixent la pobresa i destruint el medi ambient.




En resum:
La Perspectiva Global del Programa de 2013 se ha estructurat entorn a sis capítols, cadascun aborda un tema específic:
1.- la globalització,
2.- el creixement econòmic,
3.-els riscos geopolítics,
4.-hiperconectividad,
5.-el post-2015
6-programa de desenvolupament i els valors.

Per açò es reuneixen unes 1.500 persones, les més influents del món. 17 representants de l'Estat espanyol. Aquesta gent decideix el futur del món?

De les notícies que han publicat, dues d'elles m'han cridat l'atenció especialment.


Em xoca perquè ja s'està posant en dubte el dòlar com a moneda de reserva mundial. En altres paraules, està perdent pes els EUA?.
Mentre el petroli es compre en dòlars dubte molt que canvie la moneda de reserva.
I també m'ha cridat l'atenció el que ja s'està començant a parlar de recuperació econòmica mundial. Encara que siga de manera fràgil.
Fins i tot hi ha un (un banquero) que diu que la crisi ha acabat. Serà en el seu país. (Això publica el Valencia Plaza).

El diari El Mundo, resueix en deu frases el fòrum d'enguany.
Per El País, els estels han sigut els responsables dels bancs centrals.

I finalment, lo que més gràcia m'ha fet:
Possiblement el president d'Islàndia, no tornarà a ser convidat a aquest fòrum per traure en quatre anys al seu país de la crisi. No interessa que siga l'exemple a seguir. I què han fet?. Polítiques diferents a la resta del món.
Deixar caure als seus bancs. Ara ja no tenen atur.

Al·lucinant, menuda panda estos de DAVOS.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada