diumenge, 24 d’agost del 2014

Burning Man

Segons el New York Times

"Hi ha dues disciplines en les quals els empresaris de Silicon Valley es destaquen per damunt de quasi tots els altres. La primera és fer quantitats exorbitants de diners. El segon és fer veure que no es preocupen pels diners."

"Burning-Man" by Original uploader was StephanCom
Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 via Wikimedia Commons




Avui he conegut que del 25 d'agost a l'1 de setembre, unes 60.000 persones es reuniran en el desert de Nevada per a crear una comunitat temporal "Burning Man" (Home en Flames) és com criden a aquest festival que s'organitza tots els anys i que va començar sent una reunió hippie.

Al lloc li criden "The Playa" i és com llenç en blanc que cal omplir.


És una ciutat en el desert, dedicada a l'autosuficiència radical, autoexpresió radical i l'art. Escultures decorades e innovadores, espais temàtics, actuacions en directe i vestuari extravagant.


Les persones que assisteixen a Burning Man no són simples "assistents", sinó que els participants son actius en tots els sentits de la paraula: creen la ciutat, la interacció, l'art, l'actuació i en última instància la "experiència." La participació és l'essència mateixa de Burning Man, i hi ha moltes maneres de participar.


Les regles son prou simples, has de portar el teu propi lloc per a dormir (normalment una tenda de campanya encara que els rics apleguen amb el seu trailer ben equipat), menjar i la roba més estranya possible fins i tot sense ella per a la setmana. No hi ha Internet ni cobertura per al mòbil. Les drogues són tècnicament il·legals encara que sembla que són més fàcils de trobar que els dolços en Halloween. No més es pot comprar gel i cafè per tant els diners te fan poca falta. En canvies poden intercanviar coses (trueque) i fer regals.

La quota d'inscripció són uns 300$ per persona i per a estar en un campament "estàndard" de unes 100 persones encara que també estàn els campaments "VIP" per als magnats i que arribarà als 25.000$ per persona segons NYT.

"Burning Man aerial" by Kyle Harmon from Oakland, CA, USA
Licensed under Creative Commons Attribution 2.0 via Wikimedia Commons

Tot gira entorn a la creativitat de cadascun dels assistents i l'últim dia cremen una figura en forma d'home tipo falla, el Burning Man. Una setmana on els hiperconectats treballadors de Silicon Valley canvien radicalment els seus hàbits per a donar solta a ... "la desconnexió". Al final el lloc queda com si ningú haguera passat per allí.


"Lightmatter burningman" by By Aaron Logan. 
Licensed under Creative Commons Attribution 2.0 via Wikimedia Commons

Ací sembla ser que ho van a televisar en directe.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada