diumenge, 30 de desembre del 2012

NACIONALISMES


Segons la Wikipedia, el nacionalisme ho defineix com:
http://es.wikipedia.org/wiki/Nacionalismo

Fins i tot hi ha una llista de tots els nacionalismes a nivell mundial.

Ó segons la Viquipèdia.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Nacionalisme

Si ens centrem en el nacionalisme valencià ho defineix així la Wikipedia i la Viquipèdia respectivament:

Jo era una criatura encara però no entenc que ha passat amb les il·lusions del 8 d'octubre de l'any 1.978

Fins a les il·lusions actuals del 06 de març del 2008, per exemple.



No és que jo critique a uns i a uns altres però veig que hi ha hagut un canvi. I ara sembla que a poc a poc s'està tornant a revertir. 

No tots, però hi ha gent que s'adona per exemple d'aquestes coses:
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/02/11/valencia/1328990996_565647.html

Ara, vist que a Madrid s'aprofiten dels valencians i també vist que els que manen al País Valencià no tenen força a Madrid, pren força el nostre nacionalisme autòcton, encapçalat per la Coalició Compromís (ara no vaig a explicar la seua història ni d'on sorgeix, però com diuen ells, són com una cooperativa. Una bona definició i que a més encaixa perfectament en la nostra economia valenciana).

Ara altres partits, catalans, volen aprofitar aquesta situació com Esquerra Republicana i la CUP per exemple, i que volien estendre el seu referèndum al País Valencià. (Perden de segur).

http://www.directe.cat/noticia/255436/la-cup-diu-si-a-un-referendum-a-catalunya-sense-les-illes-balears-i-el-pais-valencia

No són més que una ramificació del nacionalisme català perquè al final ens governen des de Barcelona i llevar-li pes al nostre nacionalisme autòcton. Està ben clar que els valencians tenim més afinitat amb Catalunya que amb Madrid per motius històrics, de llengua i culturals.
Però al final tots ens volen governar, tots volen manar dels valencians. Pense que les nostres aspiracions haurien de ser unes altres. I que no s'aprofiten de nosaltres ni uns ni uns altres, ni madrilenys ni catalans.
Som una terra ben vertebrada económicament parlant, desde Castelló fins Alacant.
La ceràmica de Castelló, el moble a València, textil i paper a Alcoi i Xàtiva, la indústria joguetera de IBI, el calçat en Elda, etc....

La taronja a tot el territori, el turisme, la eixida al mar amb els nostres ports.

Tenim indústria, tenim agricultura, tenim serveis tant públics com privats i com no un serveis molt important, hi ha la comunitat científica. I som quasi tot pimes.
L
'únic problema que tenim és que hem perdut pes en el sector bancari. Però encara ens queda alguna cooperativa de crèdit. Com ara Caixa Popular.
En fi que al final les entitats bancàries van a ser totes societats anònimes que els és igual estar ací que allà. Amb tal de guanyar diners.

Ens falta el famós corredor mediterrani.

La vertebració del territori, crec que és la gran diferència amb catalunya, que, per descomptat, és més rica i té més pes que nosaltres els valencians però ho concentren pràcticament tot a Barcelona i la seua àrea metropolitana, igual que els madrilenys.

En fi, com sempre açò és solament una opinió. Que ens deixen fer!!!.

Vos recomane aquesta cançó, a veure si vos agrada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada